Днес ще станем свидетели на най-дългото лунно затъмнение от век насам. Земята

...
Днес ще станем свидетели на най-дългото лунно затъмнение от век насам. Земята
Коментари Харесай

Кървава луна ни очаква тази вечер. Какво означава тя за всяка зодия?

Днес ще станем очевидци на най-дългото лунно затъмнение от век насам. Земята ще застане сред Луната и Слънцето и сянката й ще обхване спътника ни напълно. Ще продължи доста дълго, защото Луната ще мине съвсем през центъра на сянката на Земята. Затъмнението ще стартира в 20:13 ч. българско време, а цялостната фаза ще продължи от 22:30 ч. на 27 юли до 01:14 ч. на 28 юли . Ще бъде просто идеална вечер, в случай че сте на плажа и времето е хубаво!

Очаква се и още едно явление – космически бонус към тази очертаваща се като сантиментална вечер. Марс ще е във велико противостояние на Слънцето. Това значи, че планетата ще е в съпротива на Слънцето и ще се вижда доста ярка и също оцветена в алено! Ако знаете къде е Марс, отправете взор и натам, ще бъде 10 пъти по-ярък.

Лунното затъмнение довечера се назовава Кървава луна. В предишното суматохата към сходни затъмнения е била доста огромна. Явлението се е считало за прокобно, вещаещо бедствия или напряко края на света. По-начетените са се възползвали обаче. Смята се да вземем за пример, че Колумб съумява да се измъкне от Ямайка, изплашвайки хората, че ще затъмни Луната (знаел е, че следва затъмнение на 29 февруари 1504 г.).

Дотук с урока по астрономия и история. Да забележим какво споделят астролозите.

Вероятно чувствате резултата на петте по едно и също време ретроградни планети (Юпитер, Сатурн, Плутон, Нептун и Марс), само че Кървавата луна ще направи нещата даже още по-интензивни. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР